Guldbrev

Rubriken är en känd fras från företaget Guldbrev.se vars verksamhet handlar om att köpa guld från privatpersoner för rena pengar. Det kan låta för bra för att vara sant men det är sant och dessutom väldigt enkelt att nyttja.

Man går enkelt in på Guldbrev.se och beställer där ett så kallat “Guldbrev”. Detta brev anländer hem till din brevlåda. Gör man sin beställning innan klockan 17 en vardag får man vanligtvis brevet redan nästkommande helgfria vardag.

Nästa steg är att man ska skicka in guldet som man vill sälja till Guldbrev. Detta gör man enkelt genom att följa instruktionerna som följde med det hemskickade brevet. Guldet skickar man in som ett rekommenderat brev i det kuvert som man fick hemskickat inklusive ett avtal som man ska ha skrivit på. Kostnaderna för att skicka in guldet är redan betalda så det enda man behöver göra är att gå till sitt närmaste postombud och lämna in den rekommenderade försändelsen.

Guldet är försäkrat under hela resan fram till Guldbrev.se till ett värde av tiotusen kronor under förutsättning att man kan uppvisa inlämningskvittot från postombudet. Vill man skicka in guld till ett värde över vad försäkringen täcker så går det bra att man delar upp det och skickar in i flera olika försändelser.

När guldet sedan anländer till Guldbrev.se är det dags för den nogranna värderingen. Värderingen görs av kvalificerade experter som har bra teknisk utrustning till sin hjälp. Guldet värderas genom att man först och främst kollar dess renhet, alltså att karathalten kontrolleras. 24 karat är det renaste guldet och man tar fram renheten med hjälp av kungsvatten och en Arkansas sten där skraptester utförs. Efter att renheten har kontrollerats och karathalten har fastställts är det dags att väga guldet. Vikten tas fram med hjälp av en speciell våg som är godkänd guldvåg inom EU och ett certifierat mätinstrument. Allt för att korrekt vikt ska kunna uppmätas. Hela processen av värderingen sker självklart med hjälp av erfarna och kvalificerade guldvärderare.

Slutsteget är betalningen som vanligtvis sker inom ett dygn från det att guldet har värderats. Innan utbetalningen skickas ett mail där värderingen framgår och där man kan göra ett val över hur man vill få sina pengar utbetalda. Det bästa är att man inte förbinder sig till något även fast man har fått sina pengar utbetalda. Man har nämligen 5 dagar på sig att ångra sig från det att guldet har sålts och pengarna har betalats ut.

Att sälja sitt guld genom Guldbrev.se är ett smidigt och tryggt sätt att tjäna lite extra pengar. Det är många som har lite “krims krams” i någon byrålåda som man inte vet vad man ska göra med och något som aldrig kommer till användning. Det kan vara smycken som man har ärvt från någon släkting eller egna smycken som inte längre har samma betydelse. Det kan vara ringar från ett tidigare äktenskap eller någon gåva som man inte längre uppskattar. Det är ju onödigt att ha flera tusenlappar liggandes i byrålådan när man istället kan få dessa utbetalda i rena pengar och göra något roligt för dom!