Sefina

Alla är vi mänskliga och ibland hamnar man i situationer då pengarna inte räcker till. Nästan alla människor har idag någon form av lån eller krediter och det kan handla om allt från studielån till ett eller flera snabblån. Det finns ingen exakt orsak till varför en människa är i behov av att låna pengar, men vanligtvis handlar det om att betala oförutsedda utgifter, få hushållet att fungera till nästa löning eller t.ex. för att finansiera något som man länge har drömt om. Det finns flera sätt att gå tillväga när man vill ta ett lån eller en kredit och ett mycket populärt och omtyckt företag är Sefina.

Hos Sefina kan man använda sig av sina egna tillhörigheter för att kunna låna pengar. Sefina fungerar alltså precis som en pantbank och man besöker ett av kontoren för att få sina saker värderade. När föremålen är värderade kan man sedan välja om man vill låna pengar på detta och får därefter pengarna utbetalda direkt. Du kan komma in med allt från guld och silver, men även andra föremål av stort värde (elektronik eller verktyg). Krediten du får är baserad på värdet av dina föremål och ägodelar.

Vad kostar det att låna via Sefina?

Ett mycket vanligt missförstånd med en pantbank är att man lämnar in sina saker i utbyte mot pengar. Detta missförstånd är delvis sant, men få människor är medvetna om att du faktiskt kan lösa ut ditt lån och få dina ägodelar tillbaka. I detta fall fungerar dina värdesaker som säkerhet för om du inte skulle ha möjlighet att kunna betala tillbaka beloppet i tid.

Hur mycket det kostar att ta ett lån/kredit via Sefina kan vara mycket varierande. Främst beror kostnaderna på vilken del av landet du bor i, men generellt kan man säga att den vanliga grundräntan ligger på en summa av 3,95 %. Det är dock en ränta som går att använda sig av vid mindre lån. Har man tagit ett mycket stort lån så sänks räntan i takt med att du uppnår återbetalningsbelopp som 100 000 och därefter sänks den igen vid summan 250 000 kronor.

Hur går värderingen till?

Det finns två sätt att gå tillväga när man vill ha sina föremål värderade. Det smidigaste och enklaste sättet är att besöka en av de 20 butiker som Sefina har runt om i landet, eller så kan man ansöka om att få en värdering online. Väljer du det sistnämnda finns det en hel del information som du behöver skicka med i ditt mail gällande ditt föremål, t.ex. konstnär, tillverkare eller äkthetsintyg. Sefinas medarbetare jobbar hårt för att du ska få svar så snabbt som möjligt och därför kan du räkna med ett svar inom loppet av 24 timmar.

Kom ihåg att du behöver vara minst 18 år för att kunna få låna pengar och att du kan uppvisa en giltig legitimation. Du behöver naturligtvis även ha med dig föremålet som du vill använda som säkerhet, men därefter krävs det egentligen ingenting mer. Sköt sedan bara din del av avtalet så är allt frid och fröjd.